محمد رمضان: "أي شيء ميتحولش لمادة متعملوش"
أدلى الفنان محمد رمضان بتصريحات مثيرة للجدل خلال لقائه في بودكاست "خارج إطار الشخصية"، المذاع عبر موقع "يوتيوب"، حيث تحدث عن مفهومه للمال ودوره في تحقيق السعادة والنجاح في الحياة.
وقال رمضان: "الفلوس بتجيب سعادة أكتر بكتير، فكرة إن في حد ممكن تلحقه، ممكن ألمس نجوم السما وإن شخص في موقف صعب أنا أقدر ألحقه وأسنده، كان عليه دين وهيتسجن، فاديته الفلوس دي فأنا في قمة السعادة".
وأضاف: "الفلوس اسمها مادة، والفلوس دليل نجاح، وأنا مؤمن إن أي شيء مش بيتحول لمادة متعملوش"، موضحًا أن تحويل الجهد إلى قيمة مادية هو معيار النجاح بالنسبة له.
وتابع: "الفلوس بتمثل بالنسبة لي دليل النجاح، وبردو مش شرط تكون فلوس بمعناها الحرفي، ممكن لما أكون قاعد مع صحابي والقعدة دي تشحنني طاقة إيجابية تساعدني في الشغل بكره، فهنا اتحولت لمادة".
وأكد رمضان أن العلاقات الاجتماعية تؤثر بشكل مباشر على النجاح، مشددًا على أن "الصاحب ساحب"، مضيفًا: "القعدة مع ناس سلبين ومحبطين بتسحبك لتحت وتخليك تخسر وتفشل في شغلك، لكن القعدة مع الناس الإيجابية بتديك طاقة تدفعك للأمام".
واختتم حديثه بالتأكيد على أن النجاح لا يقتصر على المال فقط، بل يشمل كل ما يضيف طاقة وقيمة لحياة الإنسان، قائلًا: "أي شيء يخليني أتقدم هو مادة في حد ذاته".