تامر حبيب: إحسان عبد القدوس ونجيب محفوظ مبدعين زمان.. والزمن دلوقتي مختلف
كشف الكاتب والسيناريست تامر حبيب أن الأعمال الأدبية التي قدمها كبار الكتاب المصريين مثل إحسان عبدالقدوس ونجيب محفوظ، رغم قيمتها التاريخية، كانت مرتبطة بزمن محدد، مشددا على اختلاف الواقع الحالي عن المرحلة التي عاشوها فيها.
تامر حبيب: الأدب الكبير كان مرتبط بزمن محدد
وتابع تامر حبيب من خلال لقاء في برنامج "عندك وقت مع عبلة" المذاع على قناة “إم بي سي مصر”، مساء أمس السبت، قائلا: "الزمن إللي إحنا فيه مش بتاعهم، هما كانوا مبدعين في زمانهم، لكن إحنا بنعيش في عالم مختلف تمامًا عن عالمهم".
وأضاف: "الأفكار اللي طرحوها كانت مؤثرة جدًا في عصرهم، لكن دلوقتي لازم نتعامل مع واقع مختلف وتحديات جديدة".
تامر حبيب: الإبداع اليوم يحتاج لأساليب جديدة
وأوضح تامر حبيب أن الكتابة الإبداعية في العصر الحالي يجب أن تتماشى مع التطورات السريعة في المجتمع والتكنولوجيا والثقافة.
وقال: “إحنا في زمن مختلف، مش بس التغيرات في الثقافة، لكن كمان في الميديا والتكنولوجيا والظروف الاجتماعية، لازم يكون عندنا أسلوب مختلف للتعامل مع الإبداع”.
وأشار تامر حبيب إلى أن الأدب والفن يحتاجان اليوم لأفكار مبتكرة وأساليب جديدة لمواكبة تطلعات الجمهور والتفاعل مع الواقع المعاصر.
وشدد تامر حبيب على أن الكاتب في الوقت الحالي مطالب بأن يكون قريبا من هموم الناس اليومية، مضيفا: "لا يمكن للأدب دلوقتي يتجاهل القضايا الحديثة أو يبتعد عن الواقع، لازم المبدعين يتناولوا المواضيع اللي بتشغل المجتمع، سواء كانت اجتماعية، سياسية أو اقتصادية".
تامر حبيب يقدر ويحترم الأدباء الكبار
وأكد تامر حبيب احترامه وتقديره لإحسان عبدالقدوس ونجيب محفوظ، قائلا: "إحسان ونجيب كان لهم دور كبير في تشكيل الأدب المصري والعربي، لكن إحنا في زمن آخر، وأدبنا دلوقتي محتاج أدوات وتوجهات جديدة تتماشى مع متطلبات العصر".
واختتم تامر حبيب حديثه بالتأكيد على أن التحديات الحالية تتطلب مرونة وقدرة على التجديد، وقال: "الإبداع الحقيقي هو اللي يواكب التغيرات ويقدم حلول وأفكار جديدة تعكس الواقع المتغير، أتمنى نشوف مستقبل مليان ابتكارات أدبية تتناسب مع روح العصر".