حسام سعيد لـ"وشوشة": فكرة أغنية "سحر عينيه" لرامي جمال جاتلي في المنام

وشوشة

شارك الشاعر حسام سعيد في ألبوم دي علامة للفنان رامي جمال من خلال أغنية سحر عينيه، التي تعد من أحدث الأغنيات التي انضمت إلى الألبوم، حيث كشف كواليس كتابتها، وسر اختيار اسمها، وطبيعة تعاونه مع رامي جمال.

وتحدث حسام سعيد في تصريح خاص لـ"وشوشة" عن بداية كتابة الأغنية، قائلًا:"فكرة (سحر عينيه) كانت غريبة شوية، لأن الفكرة جاتلي وأنا نايم، صحيت كتبتها على الموبايل، وبعدها رجعت كملت نوم، ولما صحيت رتبتها وكملتها، فكانت من أغرب الأغاني اللي كتبتها".

وأضاف حسام سعيد أن اسم الأغنية لم يكن اختياره، موضحًا:"أنا كنت مسميها اسم تاني، لكن رامي جمال هو اللي اختار اسم (سحر عينيه)، وبصراحة العنوان لافت ومميز، ويعتبر هو محور الأغنية".

الشاعر حسام سعيد عن تعاونه مع رامي جمال

وعن تعاونه مع رامي جمال قال حسام سعيد :"رامي من الفنانين اللي بحبهم جدًا على المستوى الفني والشخصي، ودي مش أول مرة نتعاون، إحنا اشتغلنا قبل كده في أكتر من أغنية، وفي أغاني كمان ما نزلتش، وأعتقد إن (سحر عينيه) تعتبر التعاون السابع أو الثامن بينا، ودايمًا الشغل معاه بيكون مميز لأنه شخصية جميلة".

وكشف حسام سعيد عن التعديلات التي شهدتها الأغنية قبل تسجيلها، قائلًا:"ماكانش فيه تعديلات على الكلمات، لكن رامي كان شايف إن الأغنية قصيرة شوية، فقررنا نزود كوبليه والأغنية دي اتعملت في وقت قياسي جدًا، الألبوم كان خلص واتحدد موعد طرحه، ورامي سمعها وقرر يضمها للألبوم في يومها، وخلصنا كل التفاصيل بسرعة، ودي من أسرع الأغاني اللي اشتغلت عليها".

وعن مصدر إلهام كلمات الأغنية، أوضح حسام سعيد:"هي مش قصة حقيقية ولا حدوتة، دي أغنية غزل، ولو ههديها لحد فهتبقى لمراتي".

واختتم حسام سعيد حديثه مؤكدًا أن الأغنية كانت مختلفة بالنسبة له على مستوى الكتابة، قائلًا:"الأغنية دي كانت من الأصعب بالنسبة لي، لأن فكرتها مختلفة، وحتى طريقة كتابتها أنا ما بكتبش بيها كتير، وهي مختلفة عليا وعلى الملحن والموزع وكمان على رامي جمال، وإن شاء الله توصل للناس ويحبوها ونكون عند حسن ظنهم".

تم نسخ الرابط